- Doğalgaz Tesisatı
- Doğlgaz Proje Çizimi
- Doğlgaz Proje Onayı
- Doğlgaz Gaz Açma
- Kalorifer Tesisatı
- Sıhhi Tesisat
- Kolon Tesisatı
- Gaz Bağlantısı
- Kombi Montajı
- Kombi Bakımı
- Kombi Satışı
- Kombi Temizliği
- Petek Montajı
- Petek Bakımı
- Petek Satışı
- Petek Temizliği
- Kazan Dairesi Doğlgaz Tesisatı
- İmalathane Doğlgaz Tesisatı
- Daire İçi Doğlgaz Tesisatı
- Doğlgaz Ölçüm & Kontrol
- Doğlgaz Hat Taşıma
- Sanayi Doğlgaz Tesisatı
- Fabrika Dahili Doğalgaz Tesisatı
- Yerden Isıtma Tesisatı
- Randevu
- Bizden Haberler
- Bize Ulaşın
Doğalgaz Tesisatı Nasıl Yapılır? Nelere Dikkat Edilir?
Doğalgaz tesisatı kurulum faaliyeti öncelikle kurulacak tesisatın vana ve boruları için geçiş yerleri belirlenerek başlar. Duvarların hangi noktalardan delineceği kararlaştırıldıktan sonra, ölçüleri alınan boruların kelepçeler ile sabitlemesi yapılır. Ardından, yakıcı nitelik taşıyan cihazların vana ve makaronlu flexleri montajlanır. Boruların geçişi için açılan duvar delikleri alçı ile kapatılırken, sayaç bağlantı noktalarında bulunan test nipeli sayesinde U manometreleri ile ön test gerçekleştirilir.

Duis ac turpis. Integer rutrum ante eu lacus.Vestibulum libero nisl, porta vel, scelerisque eget, malesuada at, neque. Vivamus eget nibh. Etiam cursus leo vel metus. Nulla facilisi. Aenean nec eros. Vestibulum ante ipsum primis in faucibus orci luctus et ultrices posuere cubilia Curae; Suspendisse sollicitudin velit sed leo. Ut pharetra augue nec augue. Nam elit agna,endrerit sit amet, tincidunt ac, viverra sed, nulla.
-
Peki, doğalgaz boruları döşenirken nelere dikkat edilmelidir?
- Gaz borularının erişilebilirliği
- Sızdırmazlık
- Boruların mekanik darbelere karşı korunması
- Boruların yapı elemanlarına tespiti
- Gaz borularının yangına karşı korunması
- Boruların korozyona karşı korunması
- Statik elektrik yüklerine karşı boruların korunması Doğalgaz tesisat boruları, yüksek gerilimle çalışan işletmelerde koruma ve topraklama için kullanılmaz. Tam tersine, doğalgaz iç tesisatındaki statik elektrik topraklanarak alınır.
Doğalgaz boruları açıktan görülebilecek ve kolayca ulaşılabilecek şekilde döşenmelidir. Dolayısıyla, sıva altına doğalgaz tesisat boruları yerleştirilmemelidir.
Doğalgaz tesisatı nasıl yapılır sorusunun en kritik aşamalarından bir tanesi sızdırmazlıktır. Gaz boru bağlantı elemanlarıyla yapılmış dişli bağlantılarda amacına uygun plastik esaslı sızdırmazlık malzemeleri kullanılmalıdır. Bununla birlikte, sızdırmazlık macunu ile birlikte, ketenin de kullanılması gerektiği unutulmamalıdır.
Gaz taşıyıcı çelik borular, binaya, bir tehlike anında kolayca ulaşılabilen bir yerden girmelidir. Ayrıca, buradaki ana gaz borusu ve ana kapama vanası hasar görmeyecek şekilde darbelere karşı monte edilmiş ve korunmuş olmalıdır.
Doğalgaz boruları, uygun aralıklarla düşey borularda kelepçelerle, yatay borularda hem kelepçe hem de konsollarla tavana ve duvarlara tespitlenmelidir. Bu noktada, kullanılacak kelepçeler duvarlara çelik dübel ile konsollar ise beton harç ile tutturulmalıdır.
Doğalgaz tesisat boruları elektrik tesisatlarına en az 15 cm mesafede olmalıdır. Bununla birlikte, tesisatta kullanılan malzemeler yanmayan nitelikte olmalıdır.
Boruları korozyona (paslanma) karşı korumanın önemi büyüktür. Bunun için, bina içlerindeki gaz boruları, uzun süre normal yapı nemliliği değerinin üzerindeki nem ile temasta bulunmayacak şekilde döşenmelidir.
Hertürlü Doğalgaz Projeleriniz için ücretsiz keşif hizmetimiz için bizlere ulaşaın!
Bize Ulaşın